Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Egy vizes nap története

2016. március 18. - Szemlélődő Szív

Március 22.: A víz világnapja

Egy átlagos napon mennyi mindenhez van szükségünk vízre? Ezt a kérdést jártam körül.

Reggel az első utam a mellékhelyiségbe vezet. Lehúzom a WC-t (1.). Átmegyek a fürdőszobába, hogy megmossam a kezem (2.), megmosdom (3.). Kimegyek a konyhába, iszom egy pohár vizet (4), aztán elszürcsölök egy csésze kávét (5.). Megreggelizem, aztán, hogy biztosan felébredjek, még egy teát (6.) is legurítok. Letörlöm az asztalt (7.), elmosogatok (8.). Indulhat a nap! Ja, mégsem. Még meg kell mosnom a fogam. (9.)

close

Kezdetét veheti a szobatisztaságra szoktatás. Még nem az igazi, így óránként öblíthetem ki az újabb szett babaruhákat (10.), miközben a férjem munkásruhái engedelmesen áznak a kádban (11.). Apróbb balesetek, peluscsere és a folyamatos kézmosás (12.) szent háromságában pörgök búgócsigaként a fürdő és a babaszoba között. A délelőtt eseménydúsan telik, hamar eljön az ebédfőzés ideje. Zöldségeket mosok (13.) és teszek fel főni (14.), közben a keletkező mosatlant takarítom el (15.). Ebéd (és séta) után megkövetelt szertartásossággal következik a kéz- (16.) és szájmosás (17.). Mivel szépen süt a nap, délután kezdetét veheti a régóta halogatott ablakpucolás (17.) és függönymosás (18.). A színes (19.) és a fehér ruhák (20.) is rám várnak. Meg a babaruhák (21.), amelyekhez dupla öblítést javasolt a védőnő, meg az előkezelt munkásruhák (22.).

close

Délután egy kis mosott gyümölcsöt nassolunk (23.), utána elmegyünk bevásárolni, amíg a férjem a kertben locsolja a dédelgetett palántákat (24.). A boltok után utunk az autómosóba vezet (25.). Mire hazaérünk, eldöntöm: a porszívózás és a felmosás (26.) másnapra tolódik. Így marad a szokásos esti rituálé: vacsi, mosogatás (27.), kéz- (28.) és szájmosás (29.), fürdés (30.), (részemről tusolás), fogmosás (31.). Mindez beszorozva családunk tagjainak számával, vagyis néggyel. Valamikor már hajat is kéne mosnom (32.).

                                    

És hogy mennyi vizet is használtunk el egy nap alatt? Gyakorlatias kérdésekben mindig elég gyengén szerepeltem, így megsaccolni sem tudom. Egy viszont biztos: ha folytatni akarjuk jól megszokott napi kényelmi rutinjainkat, csökkentenünk kell a felhasznált víz mennyiségét, hogy néhány évtized múlva totyogóink is tudják majd miben áztatni a foltos pelusokat.

 

A képek forrása: freeimages.com

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr208486820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása