A húsmentes hétfő kezdeményezéshez csatlakozva megosztom veletek néhány zöldséges finomság receptjét. Ételfotózásban nem vagyok jártas, ezt nézzétek el nekem! Mára ezt választottam:
Gombás-besameles rakott tészta
Egy serpenyőben olívaolajon megpirítottam 7-8 feldarabolt nagy gombát, sóztam, borsoztam.
Egy edényben 5 dkg margarinból, 5 dl tejből és 5 púpos evőkanál teljes kiőrlésű lisztből besamelmártást készítettem. (Egyszerre tettem őket az edénybe, rottyant párat, aztán elzártam a gázt alatta.) Sóztam, borsoztam, csipetnyi őrölt szerecsendiót tettem bele.
Lobogó sós vízben nagyjából készre főztem 30 dkg teljes kiőrlésű tésztát.
Egy tűzálló tálat kikentem olajjal. Legalulra a tésztaréteg került, erre tettem a gombát, legfelülre jött a besamelmártás, majd trappista sajtot reszeltem rá, egy leheletnyi szárított petrezselymet szórtam a tetejére.
Jó étvágyat!