Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Zoltán nap

2016. március 07. - Szemlélődő Szív

Március 8.: Zoltán nap (és nőnap)

Március nyolcadikát sokan a nemzetközi nőnapként emlegetik, azonban jó néhány férfi is ünnepel ezen a napon. Róluk viszonylag kevés szó esik. Ők a Zoltánok. Közülük kettőt választottam ki, hogy kicsit közelebbről ismerhesük meg őket. Boldog névnapot, Zoltánok!

Kőhalmi Zoltán humorista

Szentesen született 1977-ben, édesanyja a város ismert pedagógusa. 1998-ban megnyerte a Magyar Rádió humorfesztiválját. Munkahelyei között említhetjük a Rádiókabarét, az Esti Showdert, stand up előadásokat, a HVG címlaptervező csapatát. Forgatókönyvíróként és színészként is bemutatkozott. 2009-ben kapta meg a Karinthy-gyűrűt.

 

Grecsó Zoltán táncművész

1983-ban született Szentesen. Itt érettségizett a Horváth Mihály Gimnáziumban 2001-ben. 2008-ban saját improvizációs társulatot hozott létre. 2009 óta táncművészként dolgozik. Az Újvidéki Színház koreográfusként alkalmazta. A Színház és Filmművészeti Egyetemen és a Magyar Táncművészeti Főiskolán is dolgozott táncpedagógusként. Testvére Grecsó Krisztián költő, író, újságíró.

 

Az összeállítás forrása:

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91halmi_Zolt%C3%A1n

https://hu.wikipedia.org/wiki/Grecs%C3%B3_Zolt%C3%A1n

A képek forrása:

http://www.dunafoldvar-muvhaz.hu/ftp/galeria/dumaszinhaz/kz_fb403_1.jpg

http://mtmsz2014.hu/ordered/5189/pic/birok/GrecsoZ.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr928450748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása