Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Fesztiválra gyerekkel?

2018. június 14. - Szemlélődő Szív

Amíg nem volt gyermekem, értetlenül és elítélően nyilatkoztam azokról a családokról, akik zajos, zsúfolt fesztiválokra cipelik a kisdedeiket. Most mire készülök? Pontosan erre. Ehhez kapcsolódóan összeszedtem, mit is érdemes megfontolnunk, ha hangos, füstös tömegbe akarjuk vinni a gyermekeinket.

Shallow Focus Photograph of Woman Blowing Pink Powder

 

Elsődleges szempont gyermekeink testi biztonsága, ez nem kérdés. Ennek érdekében be kell tartanunk néhány szabályt, valamint egy-két előkészületet is tennünk kell. Idáig egy Péterfy Bori koncerten bulizott együtt a családunk apraja-nagyja. Most ennek a tapasztalatait osztom meg veletek kiegészítve egy-két gondolattal.

Gondoskodjunk zajvédelemről! Munkaruházati boltban 90, illetve 100 Ft-ért vásároltunk zajcsökkentő füldugókat. Különböző méretűek vannak. Mi a nagyobb fiunknak nagyobb méretűt vettünk, ez azonban nagy lett neki, ki-kicsúszott a füléből. Érdemes tartalék füldugókat is vinnünk. Kellemetlen, ha kiesik a gyerek füléből, és nem találjuk a tömegben. Ha a gyermek idegenkedik attól, hogy egy idegen tárgyat dugjanak a fülébe, beszerezhetünk az egész fület befedő eszközt is. Az interneten rákerestünk, tízezer forint körül mozog az ára.

Crowd in Front of People Playing Musical Instrument during Nighttime

Jól jöhet egy nagyszülő, rokon vagy barát, aki a szülőkön kívül tud figyelni a gyerekekre. Minél több felnőtt jut egy gyerekre, annál nagyobb a valószínűsége, hogy valamennyire mi is élvezni tudjuk a programokat. A Bori koncerten a kisebbik fiamat a férjemmel és az egyik mamával felváltva adtuk kézről kézre. A nagyobbik fiam vagy a nyakamban tartottam vagy csak "simán" a karomban, hogy lássa a showt. Én csak akkor tudtam egy-két szám erejéig élvezni a műsort, amikor a férjem és anyukám elvitték a kisfiainkat cukorkát venni.

Szülőként előre készítsük fel magunkat lelkileg arra, hogy mi nem sokat fogunk tudni szórakozni. Kár lenne a gyerekeinket hibáztatni azért, mert nem tudunk önfeledten dorbézolni.

Mulatozások során elő-előkerül az alkohol. Legyen alapszabály, hogy ha a kisgyerekeinkkel bulizunk, semmilyen tudatmódosító szert és lehetőleg szeszes italt sem fogyasztunk. Bármennyire is próbáljuk magunkat átadni a a vadulásnak, fél szemünket mindig a gyerekeinken kell tartanunk. Bármikor előállhat ugyanis olyan helyzet, amikor hirtelen kell döntést hoznunk gyermekünk testi épsége érdekében. Ehhez pedig tiszta fejre van szükség.

action, adults, celebration

Ha nagy tömegbe készülünk, rögzítsünk a gyerekek ruhájára egy öntapadós matricát, amelyen a szülők telefonszáma van. Újrahasznosítható alternatívája lehet ennek a módszernek, ha beszerzünk olyan karkötőt, amelyen szintén a szülők elérhetősége szerepel!

Még a koncert kezdete előtt tisztázzuk a gyerekeinkkel, hogy hol, melyik sátor/ zászló/ stb. mellett találkozunk, ha elsodródnának mellőlünk a tömegben. A fesztivál előtt taníttassuk meg és gyakoroltassuk velük a saját és a szüleik nevét, címüket!

Ha ottalvós bulira készülünk, kimondottan ügyelnünk kell arra, hogy éjszaka véletlenül se menjen ki egyedül gyermekünk a sátorból! Úgy rendezzük el a hálózsákokat, hogy csak rajtunk keresztülbukva tudják megközelíteni a sátor kijáratát!

Érdemes gondoskodni megfelelő napvédelemről, kullancsirtószerről, több váltás ruháról és gyógyszerekről.

Crowd of People Gathering during Golden Hour

Ha a rendezvény nagy területen helyezkedik el, vihetjük magunkkal a gyerekek rollerét, kismotorát, hogy könnyeben tudjunk mozogni a helyszínek között. Más kérdés aztán, hogy egy-egy koncert idejéig hol tudjuk biztonságosan elhelyezni a babajárműveket.

Ha még nem eszik szilárd táplálékot a kisbabánk, érdemes előre tájékozódni arról, hogy hol tudjuk megetetni vagy elkészíteni a tápszerét.

Ne legyünk szégyellősek, bátran tegyük fel a kérdéseinket már jó előre a szervezőknek! Vigyázzunk magunkra és a gyermekeinkre! Legyen a közös fesztivál egy olyan élmény, amelyre mindenki szívesen emlékezik majd vissza!

Képek: pexels

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

Minden jog fenntartva!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr5714047288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása