Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Sátor, kemping, szabadság

2019. augusztus 27. - Szemlélődő Szív

Ízelítő a Képmás online-on megjelent írásomból

"Az idei nyár különleges élményt tartogatott számunkra. Átestünk az első családi kempinges kalandunkon. Sátorral, felfújható matraccal, hálózsákkal, hűtőtáskával, éjszakai fénnyel, zseblámpával, a legszükségesebbnek ítélt holmijainkkal és csekélyke sátrazási tapasztalattal indultunk útnak egy péntek reggel, hogy a Balatonnál töltsük a hétvégét. A tapasztalatainkat összefoglalva szeretnék most mindenkit arra bátorítani, hogy próbálja ki ezt a nem mindennapi életérzést."

white, yellow, and blue dome tent near green hammock

"A mellettünk lévő sátorban egy hatvanas úr tanyázott. Reggelente hosszasan hallgattuk a horkolását. Egy ötödik X-ben járó motoros pár szintén egy egyszerű sátorban aludt éjszaka, napközben pedig mindketten a fák közé kifeszített függőágyaikban pihentek. No és a hölgy reggel egy igen rövid hálóingben fésülgette a haját, míg mások pizsamában, alsógatyában vonultak a vizes blokkok felé."

"Az „Élni és élni hagyni” jelmondat itt kimondottan aktuális volt, engem ez a fajta szabadságérzet vett le leginkább a lábamról.

Amikor átléptük a kemping bejáratát, valahogy rögtön megéreztem, hogy itt nem kell azon görcsölnöm, vajon ki mit gondol rólam. Ez nagyon felszabadító volt.

Esténként olyan érzés kerített hatalmába, mintha egy giccses romantikus filmben lófrálnék. Bár az egyik lakókocsi előtt három kamasz megállás nélkül a telefonját nyomkodta, több helyen is előkerültek a gitárok, egy idősebb házaspár pedig egy csomag kártyát vett elő. A tárcsákon, grillrácsokon ínycsiklandó illatot árasztottak a készülő vacsorák. Fényfüzérek, szolár lámpák is gondoskodtak a kellemes hangulatról, s mint utóbb kiderült, ezeknek sötétedés után is hasznát vettük.

A kisfiaink is nagyon élvezték ezt a „nomád” életformát. Lelkesen hancúroztak a sátorban, rohangáltak a friss levegőn, lubickoltak a habokban."

A teljes cikket a Képmás magazin online felületén olvashatjátok.

brown dome tent near trees at night

Kép: unsplash

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

Minden jog fenntartva!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr9915015062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása