Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Amit biztosan megtanítok a fiaimnak

2016. június 10. - Szemlélődő Szív

Mire vágyik a szülő? Természetesen arra, hogy a fia vagy a lánya boldog legyen. Ha némileg árnyalni szeretném  a választ, akkor pedig arra, hogy kellő önbizalommal és világba vetett hittel képes legyen megoldani az elé kerülő problémákat és önállóan megállja a helyét az életben. Ezzel én sem vagyok másként. A legfontosabb azonban, hogy a gyermekeim megtalálják azt a munkát és azt a személyt, aki örömtelivé és vidámmá tudja tenni a mindennapjaikat. Ehhez egy lényeges dolgot még meg kell tanítanunk nekik. Mégpedig azt, hogyan legyenek igazi férfiak.

Kid, Tie, Boy, The Young Gentleman

Következzen most öt pont, amelyekben összegyűjtöttem, milyennek szeretném látni a kicsikéimet tizenöt-húsz év múlva!

1. Macsó jellem ide, rossz fiú imázs oda, a nőkkel szépen kell bánni. Mert bármilyen feminista felhanggal harsogják a mai lányok, milyen béna az, aki verseket ír nekik vagy virággal várja őket; a lelkük mélyén mindegyikük arra vágyik, hogy valaki őszintén, tiszta érzelmektől hajtva - anyagi háttértől függetlenül - valóban a tenyerén hordja őket. Erre pedig csak egy igazi lovag képes. Aki udvariasan kér, nem parancsol. Aki dicsér és simogat. Aki általában észben tudja tartani a születés- és névnapjainkat vagy az évfordulónkat, de ha időnként el is felejti, tud őszintén bocsánatot kérni. Aki kinyitja az ajtót és előreengedi a hölgyet vagy segít levenni a kabátját. Vagyis aki udvarias, illemtudó, figyelmes.

2. Mivel a nők mindennél jobban szeretik analizálgatni lelki életük legapróbb rezdüléseit, hasznos lehet, ha a férfiak is tudnak beszélni az érzéseikről. Egy-egy összetűzés után nekik is tudniuk kell, hogyan adják a másik fél tudtára, mi zajlik bennük, mi hogyan hat rájuk, mi mit vált ki belőlük és hogyan lehet a későbbi konfliktusokat elkerülni.

3. Nem szégyellni való, ha egy férfi is kimutatja az érzéseit. Ha egy-egy krízis vagy gyász előcsalja a - gondos munkával jó mélyre rejtett - könnyeket, azzal csupán érzékeny oldalukat, sebezhetőségüket tárják a másik elé és nem a gyengeségüket. Így talán a nőknek is feltűnik időnként, hogy a férfiak is érző lelkek.

4. A fiúknak már egészen kamaszkoruktól fizikai támaszt kell nyújtaniuk a lányoknak, oltalmazniuk, védeniük kell őket. Éjszaka a diszkóból haza kell kísérniük a barátnőjüket vagy azt a lányt a társaságból, akinek nincs kísérője. A lányokat ért sérelmekkel szemben - saját testi épségüket nem veszélyeztetve - fel kell lépniük.

5. Egy igazi férfi kellő önbizalommal rendelkezik ahhoz, hogy bátran vállalja a többségtől eltérő, saját, egyedi véleményét és őszintén kiálljon a gyengébbek és az elesettek mellett.

Legyetek büszkék arra, hogy igaziak, egyediek és megismételhetetlenek vagytok!

 

Magyar szöveggel itt

A kép forrása: pixabay

A videó forrása: youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr618785278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása