Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Így nyerd vissza az önbizalmad!

2016. június 18. - Szemlélődő Szív

Az előző bejegyzésemben arról írtam, milyen nehézségekbe ütközöm négy hónappal szülés után, amikor csinosan akarok felöltözni, de semmi nem úgy áll rajtam, ahogy szeretném. Most a hasonló gondokkal küzdőknek hoztam a megoldást, hogyan nyerjék vissza megcsorbult önbizalmukat. Higgyétek el, egyszerűbb, mint gondolnátok!

Mindennek az alapja

Az első és egyben leglényegesebb lépés, hogy borúsabb, saját nőiségünkben kételkedő pillanatainkban húzzuk ki magunkat! Sajnos eleve hajlamos vagyok a hanyag tartásra, amióta pedig a nagyobbik fiam végleg kiszállt a babakocsiból, jártunkban-keltünkben azon kapom magam, hogy természetellenes görbeséggel veszek részt a családi sétákon, hogy halljam, mit mond hetven centivel a fülem alatt. A gyerekmentes időszakokat ezért igyekszem úgy tölteni, hogy minél többször kihúzzam magam. Nem is hinnétek, milyen sokat számít az ember lelkének, ha nem összegörnyedve sétál végig az utcán, hanem felemelt fejjel, egyenes derékkal.

Nymph, Forest, Nature, Elf, Beautiful, Girl, Hippie

S a többi

A második lépés, hogy bármennyire időigényesnek vagy macerásnak tűnik, szánjunk időt egy gyors hajmosásra és ne azt nézegessük, hány napot bír még ki a zsírtól lelapuló hajunk! Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy valaki tartja a frontot, amíg - két kisgyerek mellett - ilyen luxusnak tűnő tevékenységet folytatunk, ne sajnáljunk néhány percet egy egyszerű frizura beszárítására, hajvasalásra vagy néhány szertelen loknira! Számomra a lelki egyensúly alapja a frissen mosott, kivasalt frizura.

Ezután következnek azok a szépészeti eljárások, amelyekre valóban csak késő este kerülhet sor, amikor a ház többi lakója már alszik. Ha sikerül a régóta halogatott körömvágáson túlesnem, esetleg még némi epillálásra is jut időm, úgy érzem, mintha kicseréltek volna. Ha egy alapos fogmosás és villámgyors tusolás után beteszem a szemembe a kontaktlencsém, kifestem a szempillám és fújok magamra egy leheletnyi parfümöt, igazából mindegy is, hogy kitérdelt macinaciba vagy a fantáziának teret engedő ruhába bújok, mert ezek a - mások számára mindennapi -  tevékenységek után sokkal szebbnek és elégedettebbnek érzem magam.

 

Tudom, nem egyszerű a mindennapi mókuskerékben egy-kettő vagy több gyerek mellett észben tartani, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nemcsak anyák, hanem NŐk is vagyunk. Igen, így, nagy betűvel. Néhány egyszerű lépés pedig elegendő, hogy testsúlytól és kortól függetlenül ápoltan és magabiztosan tudatosíthassuk magunkban: királynők vagyunk egytől egyig.

 

A kép forrása: pixabay

A videó forrása: youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr818820900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása