Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

"Azt kívánom az anyukámnak, hogy legyen boldog nélkülem!" - a láthatatlan 1 %

2021. április 28. - Szemlélődő Szív

Az SOS Gyermekfalvak sajtóközleménye

sosdori.jpg

1,8 millió gyermek él ma Magyarországon, 1 %-uk szülők nélkül, állami gondoskodásban. Mit üzen ez az egy százalék anyák napján az anyukájának? Az SOS Gyermekfalvak társadalmi kampányában drámai módon mutatja meg a statisztikai adatok mögött rejtőző sorsokat. 

„Azt kívánom az anyukámnak, hogy legyen boldog nélkülem!”

„Azt kívánom anyukámnak, hogy legyen lakása és munkája!”

 „Azt kívánom az anyukámnak, hogy bárcsak élne még!”

sosniki.jpg

23 ezer gyermek él ma állami gondoskodásban hazánkban, körülbelül ennyi Siófok lakossága. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, szexuális erőszak, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került ki családjából. Az okok általában a szülők szegénységével, megoldhatatlan lakáshelyzetével, kedvezőtlen munkaerőpiaci helyzetükkel párosulnak.  Az SOS Gyermekfalvak 36 éve nyújt nekik biztonságos, szerető otthont nevelőszülőknél. Sokkoló fotósorozatukban gyerekek beszélnek arról, mit szeretnek, mit nem szeretnek a vér szerinti anyukájukban, mit kívánnak nekik ezen a napon.

sosbogi.jpg

„Az SOS-ben 107 nevelőszülő gondoskodik több száz gyerekről. A gondoskodás nem csak arról szól, hogy ételt, tiszta ruhát, meleget adunk nekik, hanem arról is, hogy meghallgatjuk őket, segítünk feldolgozni a hozott múltat. Ez egy komoly csapatmunkát igényel a nevelőszülő, a pszichológus és a szakemberek részéről minden egyes gyereknél. Mielőtt felnőnek, néhány évünk van átsegíteni őket azokon a traumákon, amelyekre egy emberöltő is kevés lenne. A képek önmagukért beszélnek” – mondja Romet-Balla Ágnes, az alapítvány adománygyűjtési igazgatója. Az SOS erre a láthatatlan egy százalékra szeretné felhívni a figyelmet. Az SOS Gyermekfalvak jelenleg is várja nevelőszülők jelentkezését.

Kép: SOS Gyermekfalvak

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr1416516412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása