Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Megnyílt Máté Bence természetfotós kiállítása Szegeden

2019. augusztus 10. - Szemlélődő Szív

Máté Bence, a "láthatatlan madárfotós" kiállításmegnyitóján vehettek részt a szegediek augusztus 9-én. Az örömbe azonban némi üröm is vegyült.

mate_bence_2.jpg

Este 8-ra megtelt a Dugonics tér. A tömeg azonban nemcsak a világhírű természetfotóst várta, hanem az elismert főemlőskutató, környezetvédő aktivista Dr. Jane Goodall nyitóbeszédét is. Elsőként Botka László, Szeged polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozva felsorolta, milyen "zöld" innovációkat terveznek a városban a napelemhasználat, a bicikliút-fejlesztés és az elektromos tömegközlekedés terén. Beszéde végén Szeged város aranyérmét ajándékozta Máté Bence természetfotósnak.

mate_bence_3.jpg

A fotós abba a kényelmetlen helyzetbe kényszerült, hogy közölje a jelenlévőkkel, a tervekkel ellentétben mégsem tud részt venni a megnyitón Dr. Jane Goodall. Mint elmondta, a 85 éves ENSZ békenagykövet előző este felhívta, mert egészségi állapota miatt nem tudta vállalni, hogy Budapestről Szegedre utazzon. A természetfotós pénteken személyesen kereste fel Dr. Goodallt, másfél órán keresztül beszélgettek, majd be kellett látnia, valóban nincs olyan állapotban, hogy vállalja az utat. A tömeg csalódottságát enyhítendő Dr. Goodall telefonon adta át üzenetét a jelenlévőknek. Az előző napi, Sziget fesztiválon elhangzott beszédeihez hasonlóan ismét a környezetvédelem, az összefogás fontosságára és a fiatalabb generációk tettrekészségére hívta fel a figyelmet. A gondolatait azonban csak foszlányokban, meglehetősen rossz minőségben lehetett hallani. Az angolul nem beszélő látogatóknak szinkron tolmács fordított.

mate_bence_1.jpg

A megnyitót követően Bence készségesen állta a rajongók áradatát. A helyszínen megvásárolható albumokat, képeket még este 10-kor is kedvesen dedikálta, egy közös kép, egy kézfogás és néhány szó erejéig bárki odamehetett a természetfotóshoz. A lenyűgöző felvételek szeptember 8-ig tekinthetők meg Szegeden a Dugonics téren és a Kárász utcán. Máté Bencével legközelebb augusztus 30-án találkozhatnak az érdeklődők, amikor is Vértelen vadászat címmel tart előadást Újszegeden. Az utazó kiállítás következő állomása Győr lesz.

Kép: saját

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

Minden jog fenntartva!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr5615003472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása