Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Nyuszis programok a hétvégére

2016. március 24. - Szemlélődő Szív

Ha elfáradtunk a tojásfestésben vagy a locsolkodás túl kimerítő volt, húsvét vasárnap és hétfőn változatos, igazi feltöltödést ígérő  rendezvények közül válogathatunk. A helyszínek könnyen megközelíthetőek; ha szívesen kirándulnánk egyet, ne sokat gondolkodjunk! Négy úti célt ajánlok a figyelmetekbe.

 

1. I. Húsvéti Nyuladalom Siófokon

Mikor? Március 25. és 28. között

Hol? Siófokon, a Főtéren

Kiknek ajánlom? A hagyományteremtő céllal megálmodott nyuladalom tartalmas időtöltést ígér. Szimpatikus kezdeményezés, hogy a szervezők több érzékeny témára is hangsúlyt fektetnek: az autizmus világnapjára készülve kékbe borul a víztorony, a hétfői locsolkodás alatt pedig ezer tojásból készül rántotta, amit aztán rászorulók között osztanak szét. Hogy biztosan legyen hely a húsvéti tojásoknak, napközben torna és tánciskola, este pedig Janicsák Veca és a Margaret Island várja a mozogni vágyókat. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: bábszínház, kézműves foglalkozások, népi fajátékok várják a gyerekeket.

 

 

2. Hollókői Húsvéti Fesztivál

http://www.dolcetravel.hu/userfiles/images/fotogaleria/51_51_husvetholloko.jpg

Mikor? Március 26. és 28. között

Hol? Hollókőn

Kiknek ajánlom? A hagyományos, vizes vödrös loccsantás kedvelői minden bizonnyal örömüket lelik a hétfői locsolkodásban. A három nap programja azonban nem merül ki ennyiben. Mesemondók, mesejáték, táncház és táncegyüttesek szórakoztatják az idelátogatókat. A legkisebbeket középkori lovagi tábor és ügyességi játékok várják. Az esti órákban Szalóki Ági, Muzsikás és Kerekes Band koncerten adhatjuk át magunkat a zene lüktetésének. Ha elfáradtunk a színes kavalkádban, a palóc gasztronómia remekei mellé telepedve gyűjthetünk energiát a következő nap eseményeihez.

 

 

3. Húsvét a Vadaskertben

Mikor? Március 27-én és 28-án

Hol? Kecskeméten, a Vadaskertben

Kiknek ajánlom? Elsősorban gyerekes családok és állatbarátok figyelmébe ajánlom a Vadaskertet. Arcfestés előtt vagy után tojásvadászaton vehetnek részt a gyerekek. Mindkét napon ormányos medve, shetlandi pónik, kapucinus majmok, ázsiai törpe vidrák látványetetése hozza a természetet igazán testközelbe. A programok talán kevésbé köthetők a húsvéthoz, az állatkerti látogatás azonban érdekes látnivalókat ígér.

 

 

4. Ibolya nap - Húsvét a kastélyban

Mikor? Március 27-én és 28-án

Hol? Gödöllőn, a Grassalkovich Kastélyban

Kiknek ajánlom? Népi játszótér, kézműves foglalkozás, mesejáték, lovas bemutató, néptánccsoport, játékos tárlatvezetés várja a család apraját-nagyját. Ha megtekintettük az ibolyakiállítást és szedtünk egy csokornyi ibolyát, ibolyás finomságokat kóstolhatunk, kézművesek és iparművészek portékai közül válogathatunk. Színházi közvetítés is színesíti a húsvéti programokat: Shakespere Téli rege című darabját tekinthetjük meg feliratozva a Kenneth Branagh Theatre Company előadásában.

 

 

Az összeállítás forrása:

http://www.utisugo.hu/husvet

http://www.siofokportal.com/I.-Husveti-Nyuladalom-Siofokon

http://www.zookecskemet.hu/programok/

A képek forrása:

http://www.dolcetravel.hu/userfiles/images/fotogaleria/51_51_husvetholloko.jpg

freeimages.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr988522182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása