Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Riszálva várd az EB-t!

2016. június 03. - Szemlélődő Szív

Elkezdett érdekelni az a sport, amelyről korábban csak annyit tudtam, hogy ha közvetítik a TV-ben, akkor apukámat meg a férjem jobb békén hagyni. Az elmúlt években valamelyest megismertem a világklasszis játékosokat. Messi, Ronaldo, Suarez, Marcelo vagy Neymar beazonosítása már gond nélkül megy. Azt azonban, hogy miért jár tizenegyes vagy mi az az esernyőcsel, egyelőre még homály fedi.

A változást a 2010-es foci VB és a megállás nélkül zümmögő vuvuzela hozta el. Na meg egy szinte minden gólt kivédő spanyol kapus, akinek a  teljesítményétől leesett az állam. Iker Casillas akkor kirobbanó formában volt, két éve azonban - a nagy várakozások ellenére - igen nagy csalódást okozott a lelkes szurkolóknak. Ha a spanyoloknak nem megy a játék, anniy baj legyen! Idén ugyanis a magyarok is kijutottak az Európa Bajnokságra! A hivatalos megnyitóig már csak párat kell aludnunk. Addig is néhány lelkes barát és hideg sör társaságában el is kezdhetjük a ráhangolódást az idei fociünnepre. Hogy a hangulat a tetőfokára hágjon, összegyüjtöttem néhányat az utóbbi évek ismerős focidalaiból, hogy te is riszálva várd az EB-t.

Az első foci VB-s emlékem tizenhárom éves koromból: Franciaország adott otthont a jeles eseménynek 1998-ban, amikor is egy zenecsatornán belefutottam a labda után szaladgáló, színesre festett gyerekekbe.

Ugyanebben az évben zúgott minden rádióból Ricky Martin dala is, akiről azóta kiderült egy s más.

2014, Dél-Afrika: Amikor szerelembe estem a spanyol focival.

És amikor a spanyol válogatott elhódította a trófeát a hollandok elől.

A 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű EB-n újra szépen csillogott az aranyérem a spanyol nyakakban.

2014, Brazília: Amikor a fél világ állt értetlenül Casillas teljesítménye előtt.

És amikor Shakira újra dallal biztatatta férjét.

2016, Franciaország: Hajrá magyarok!

A videók forrása: youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr428773910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása