Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Az idei nőnap szóljon a nők jogairól!

2020. február 29. - Szemlélődő Szív

A családon belüli erőszak Magyarországon minden ötödik nőt érint, hetente legalább egyiküket megöli a partnere. Ha neked is fontos a nemek közötti egyenlőség és a biztonságos párkapcsolat, március 8-án gyere a Hősök terére! Péterfy-Novák Évát, az Egyasszony című kötet szerzőjét kérdeztem, ő miért lesz ott a rendezvényen.

peterfy-novak_eva_goti_photography.jpg

Az idei nőnap a családon belüli erőszak elleni harcról fog szólni a Hősök terén. Honnan jött az ötlet, hogy megszervezzétek a Legyen nőnap nevű rendezvényt?

Egy percig nem volt kérdés, hogy ott a helyem. A közelmúlt eseményei miatt egyre inkább azt éreztük, hogy ugyanúgy, mint ahogyan a sárgarózsás felvonuláson - amivel meg akartuk mutatni, hogy támogatjuk Renner Erikát és kiállunk mellette -, most is meg kell mutatnunk, hogy sokan vagyunk, akiknek fontos a bántalmazottak ügye,  sokan vagyunk, akik úgy érezzük, elég volt a családon belüli erőszakból.  

Mire szeretnétek felhívni a figyelmet?

Egyre többet kell beszélni a kapcsolati és a családon belüli erőszakról, mert a nyilvánosságnak hatalmas szerepe van a megelőzésben. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a törvényi szabályozás, a változtatás folyamatába elengedhetetlen és szükségszerű a szakemberek bevonása.

Természetesen szeretnénk, ha több segítséget kapnának az érintettek. De ahhoz, hogy ezeket az ügyeket a valós helyükön kezeljék, hogy felismerjék ez mekkora probléma, ahhoz elengedhetetlen a tabuk megtörése.

Az is fontos, hogy beszéljenek az áldozatok és ne legyen szégyen az, ha valaki ki mer állni a nyilvánosság elé. Ezt úgy érhetjük el, ha felhagyunk az áldozathibáztató gyakorlattal. Mindez egy hosszú folyamat, de úgy érzem, szép lassan megindult valami.

Milyen programokkal készültök?

Az esemény programja hamarosan nyilvános lesz a Facebookon.

Az esemény fővédnöke: Karácsony Gergely

Fellépők:

Barkóczi Noémi
Kollár Klemencz László
Kiss Diána Magdolna
Likó Marcell (Vad Fruttik)
Menyhárt Jenő
Farkasházi Réka
Lakatos Márk
Závada Péter
Arany Timi
Kárász Eszter
Király Linda
Létay Dóra
Oláh Ibolya
Stephanie Schlesser
Szalay Kriszta
Halász Judit
Lakatos Mónika
Szeder
Balla Eszter
Feyér Zita
Szabó Balázs
Ian O'Sullivan
Bored Groupies

Kép: Goti Photography

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

Minden jog fenntartva!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr8915496860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása