Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

4 szuper dolog, amiért szeretem az őszt

2016. október 08. - Szemlélődő Szív

Sokan váltig állítják, hogy a nyár a kedvenc évszakuk. Ilyenkor élvezhetik a gyerekek a többhónapos nyári szünetet, a családok nyaralni utaznak, az ember pedig észrevétlenül töltheti fel a téli hónapok alatt kiürült D-vitamin raktárjait. Én az őszért is rajongok. Négy kedves dolgot gyűjtöttem össze, amelyek a nyirkos, sötét hónapok alatt megmelengetik a szívem.

1. Az iskolakezdés izgalma

Akarva-akaratlanul a szeptember minden évben összekapcsolódik a tanévkezdéssel. Én pedig minden ősszel lelkesen vágok bele az új tanévbe. Élvezem, amikor reggelente munkába indulok, a karomat végigborzolja a hűvös, csípős levegő, délutánra pedig melegszik annyit az idő, hogy lekerülhetnek a vékony kardigánok. Hazafelé aztán nagy gonddal vetem bele magam a megfelelő piros tollak és a szépséges, motiváló noteszek beszerzésébe, hogy a megfelelő kellékekkel és új reményekkel felszerelkezve vághassak bele az új tanévbe.

gesztenyek_a_ligetben.jpg

2. A természet csodái

Amint beköszönt a hideg, nyirkos ősz, hálás vagyok azokért a ritka pillanatokért, amikor a négy fal közül kimozdulva napsugarak simogatják az arcom és gondjaimról megfeledkezve, felszabadultan taposhatok a kisfiammal az őszi avarban. Ahogy csökken a napsütéses órák száma, úgy növekszik az erdők, tanösvények, városi parkok lélegzetelállító, minden képzeletet felülmúló színkavalkádja. Az októberi sárga és piros levelek, a fényesen csillogó, barna gesztenyék mind arra biztatnak, hogy kisebb-nagyobb zacskókat tömjünk meg velük és az othonunkba csempésszünk egy kis szelencényit a természet csodáiból.

3. Lakoma minden mennyiségben

Ahogy beköszönt a hideg idő, gyakrabban kerül az asztalunkra az ősz legváltozatosabb színeiben pompázó, vitaminokban gazdag, ínycsiklandó krémleves. Nemcsak a természet tobzódik ilyenkor piros és narancs színekben, hanem a kamránk is. Sütőtök, cékla, répa, szőlő és szilva veszi át a nyári, gyorsan romlandó zöldségek és gyümölcsök helyét. Ahogy hűvösödnek a napok, a sütőt is gyakrabban kapcsolhatjuk be, hogy egy kis édes-habos boldogsággal kényeztessük a lelkünket. A kedvenceim azok a hosszú, őszi-téli esték, amikor egy letehetetlen könyv, egy puha takaró és egy bögre gőzölgő tea vagy forró csoki társaságában bekuckózom magam a kanapéra és órákon át olvasok.

Pumpkins

4. Karácsonyi hangolódás

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki szeptemberben már a karácsonyi ajándékokon és az ünnepi menün töri a fejét. Azért, hogy a szeretteimnek már karácsony előtt örömöt okozhassak, többször készítettem nekik adventi naptárt, az ajándékok kiválasztása és beszerzése pedig jócskán karácsony előtt kezdetét vette. Ebben az évben a kisfiam is meglepem egy adventi naptárral. Pici ajándékokat, szaloncukrot, kirakódarabkákat fogok elrejteni a huszonnégy kis dobozba. Kíváncsi vagyok, mit fog szólni az aprócska ajándékokhoz. Az ő öröme az enyém is lesz.

Képek: saját és freeimages

Videó: youtube

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

Minden jog fenntartva!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr5911767649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása