Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

2019 februári cikkeim a Life.hu-n

2019. március 30. - Szemlélődő Szív

Februárban sem tétlenkedtem. Számos téma került terítékre a Life.hu oldalán. Ilyen volt az adatvédelem, a pályaválasztás, a Valentin-nap, a házasulási kedv csökkenése, a pénzügyi tudatosság, a láthatatlan munka, az egyedülálló anyák társkereső nehézségei.

Személyes adatok nyomában, avagy az internet veszélyes oldala

"Online rendelés, közösségi média, hírlevelek. Észre sem vesszük, hány helyen adjuk meg személyes adatainkat. De hová vezethet, ha túl sok információt osztunk meg az életünkről, ha felelőtlenül bánunk az adatainkkal? Kihez fordulhatunk segítségért? Kérdéseimre dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke adta meg a válaszokat."

green and black stripe textile

Így segítsd gyermeked pályaválasztását - Szülői támogatás és a továbbtanulás

"Tizennyolc évesen, az érettségi küszöbén sokan nem tudják eldönteni, milyen munka lenne számukra ideális. Aki továbbtanuláson töri a fejét, annak ideje végiggondolnia, mely intézmény mellett döntsön, hiszen február 15-én jár le a felsőoktatási jelentkezés határideje. Hogyan segíthetjük szülőként gyermekünk pályaválasztását? Cikkünkben erre mutatunk néhány példát." --- Tavaly úgy éreztem, én magam sem tudom, mi szeretnék lenni,és komoly dilemmáim voltak. Most viszont egyre jobban tisztul a kép, szerintem ti is tudjátok, merre tartok.

Valentin-napi ajándékok a környezettudatosság jegyében

"Mikor a fenyőágak és a csengettyűk a szívecskéknek adják át a helyüket az üzletek kirakataiban, már tudjuk, hogy nyakunkon a Valentin-nap. Ha nem döntöttél még, mivel lepd meg a szerelmedet, és az ajándékozás során környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vennél, összeállításunkban te is találsz kedvedre való megoldást." --- Korábban már foglalkoztam a Valentin-nappal. Akkor azokra fókuszáltam, akiknek magányosan kell tölteniük a szerelmesek ünnepét, most a környezettudatos ajándékozás kapott hangsúlyos szerepet.

heart LED signage

Fiatalok és a net - Kampány a tudatos internethasználatért

"A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Online parák néven indított kampányt. A szervezők vloggerek segítségével szeretnék felhívni a kamaszok figyelmét a tudatosabb internethasználatra. A részletekről Katona Gergellyel, az NMHH osztályvezetőjével beszélgettem." --- Az első, NMHH-s sajtótájékoztatómról tavaly nyáron már beszámoltam itt a blogon. Ha kedvetek van, olvassatok bele, hogyan közlekedtem Budapesten.

Holtomiglan-holtodiglan - Vonzóbb a vadházasság, mint a menyegző

"Februárban a Valentin-nap és a Házasság Hete rendezvénysorozat a szerelmesek és a házasulandók felé irányítja a figyelmet. Az aktuális tendenciák viszont azt mutatják, hogy a házasság hivatalos formája helyett egyre többen választják az együtt- vagy a különélést. Vajon miért vonzóbb a vadházasság vagy a szinglilét, mint a menyegző?"

selective focus photography white and pink isle flower arrangement

Randevú gyerekkel a zsebben - Egyedülálló anyák és a társkeresés

"A társkeresés és a randizás senkinek sem egyszerű. Az emberek gyorsan vonnak le messzemenő következtetéseket a másikról, így sokszor nem jut lehetőség arra, hogy jobban megismerhessék egymást. Ráadásul sok dolognak kell ahhoz klappolnia, hogy két ember el tudja képzelni a közös jövőjét. Főleg akkor, ha egyedülálló anyaként kell szembenézni a párkeresés nehézségeivel."

A pénzügyi tudatosság kialakításában döntő szerepe van a szülői példamutatásnak

"A nagybetűs élet elválaszthatatlan része, hogy megtanuljunk tudatosan bánni a pénzzel. Ahhoz, hogy felnőttként felelős pénzügyi döntéseket hozhassunk, már gyerekkorban érdemes hangsúlyt fektetni a pénzügyi nevelésre. Hogyan fogjunk hozzá?"

three red front-load clothes dryers

Láthatatlan munka, amiért se pénz, se megbecsülés nem jár

"Te is úgy érzed időnként, hogy az otthonod nem feltétlenül a pihenés helyszíne, mert a mosogatóban tornyosuló szennyes edények vagy a porcicák látványa folyamatos teendőket jelentenek számodra? Ha a válaszod igen, ne keseredj el, mert nem vagy egyedül! A láthatatlan munka elválaszthatatlan része a mindennapjainknak."

Neked melyik cikk nyerte el legjobban a tetszésed? Én az interjúkat élveztem legjobban.

Kép: unsplash

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!Minden jog fenntartva!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr4614726941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása