Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Ezeket a programokat ne hagyd ki szombaton!

2016. június 20. - Szemlélődő Szív

Tizenhárom éves hagyományt folytatva idén is megrendezik a Múzeumok Éjszakáját. Az ország minden szegletét lefedő éjszakai programokat idén június 25-én tartják. Három múzeumot ajánlok most nektek. Válogassatok kedvetekre a színes programok között!

https://images.unsplash.com/photo-1466032454009-878beeedbb3e?ixlib=rb-0.3.5&q=80&fm=jpg&crop=entropy&s=d0ca4804d6dfcedf04ed206b838911ab

 

 A római Szeged

A napfény városa tematikus programokkal készül a szombati napra. A Fekete ház egy Pannóniát és két Pompeit közelebbről bemutató kiállítással várja a látogatókat. Ezek közül az egyik az ókori erotikát állítja középpontba, ezért kisgyerekekkel inkább a rendező pályaudvaron felsorakozó mozdonyokat vagy a Móra Ferenc Múzeum "Csak egy Földünk van!" elnevezésű természettudományi kiállítását célozzuk meg! Ne lepődjünk meg, ha este  harcias és elszánt gladiátorokba botlunk, ugyanis különleges bemutatóval készülnek a múzeumnál. Az estét a Dugonics térről induló gladiátor felvonulás és ókori divatbemutató teszi színesebbé.

Gladiator, Street Performance, Arde Lucus, Lugo, Fight

 

A reneszánsz Debrecen

A debreceni programok Mátyás király idejébe repítenek minket. A Református Kollégium az igazságos királyhoz kötődő gyerekprogramot, tudományos előadást, színházi produkciót, várostörténeti előadást és korabeli zeneművekből összeállított koncertet kínál az érdeklődőknek.  Este a Déri Múzeumban a Balkán Fanatik koncert után tűzzsonglőrök, a MODEM-ben pedig a Wahorn András nevével fémjelzett zenekar, a Tapasztalt Ecsetek lépnek színpadra.

Villandry, Chateau, Kitchen, Renaissance, Castle, Loire

 

A tüzes Szombathely

A tűz és a víz kapja idén a főszerepet a Vasi Skanzenben, amelyet szombat este vízen is megközelíthetünk. Miután vízre bocsátották az ügyes kezű pályázók saját készítésű hajóit, gyújtottunk tüzet acéllal, megnéztük, hogyan fő a tapló és megkóstoltuk a "vízen kullogót", éjfél előtt közös szalonnázázáson, szerelmes népdalok kíséretében engedhetjük ki a hangunkat. Ha szemérmességünk vagy diétánk miatt inkább más program után néznénk, válasszuk este a Bála mozit, ahol  a Tűz van, babám! című örökzöld vígjátékot tekinthetjük meg!

Wood, Fire, Flame, Embers, Burn, Heat, Fireplace, Blaze

 

Az összeállítás forrása: muzej.hu

A képek forrása: unsplash (1.) és pixabay (2., 3., 4.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr108822650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása