Szemlélődő Szív

Szemlélődő Szív

Bakancslista Covid után - Így lesz teljes a 2020-as nyár

2020. június 30. - Szemlélődő Szív

Nem akarok pánikolni, de elképzelhetőnek tartom, hogy ősszel elér minket az ún. „második hullám” és ismét a négy fal közé kényszerülünk. Azért, hogy az újabb karantént ép ésszel kibírjuk, most, a nyári időszakban fel kell töltenünk magunkat offline élményekkel. Éppen ezért végiggondoltam, milyen tevékenységekből tudok erőt meríteni, ha kezdetét veszi a következő világjárvány.

summer_2.jpg

Két fontos dolgot tartottam szem előtt, amikor a nyári vakációt terveztem: töltsünk minél több időt a szabadban és töltsünk minél több időt a szeretteinkkel! Amikor ugyanis tavasszal be voltunk zárva a négy fal közé, ezekből jutott nekünk a legkevesebb.

Összhangban a természettel

Az időjárás az elmúlt hetekben elég kiszámíthatatlan volt, gyakran esett az eső. Ezért úgy döntöttem, amikor csak tehetem, kiülök napozni az udvarra, hogy a bőrömön át magamba szívjam az éltető energiát.

A passzív pihenés mellett a mozgásra is igyekszem figyelmet fordítani, a home office alatt ugyanis jobbára csak a számítógép előtt görnyedtem. A kisfiaimmal most kezdjük felfedezni, mekkora élményt jelentenek a családi biciklizések. Némi felkészülést követően a gyerekek is meg tudnak tenni rövidebb-hosszabb távokat. Ha valaki a tekerésnél nagyobb kihívásra vágyik, hegyet is mászhat vagy akár egy rövidebb kajaktúrán is próbára teheti az állóképességét. Szívem szerint mindkét tevékenységet kipipálnám idén.

Ha már az evezést említettem, nem múlhat el nyár vízpart és csobbanás nélkül. Első lépésként, felállítjuk az otthoni kis műanyag medencénket és rendszeresen megfordulunk a strandon. Ha másért nem, akkor az aktuális úszásórák miatt. Persze néhány alkalommal rászánjuk az időt arra, hogy az egész család ráérősen pancsoljon a medencékben és vízipisztollyal lövöldözzön. Legalább egy szabadtéri fürdőzést is tervezünk valamelyik folyó vagy tó partján. Ha már élővíznél pihenünk, a homokvárépítést sem hagyjuk ki.

summer_5.jpg

Otthon, édes otthon

Ideális esetben egy kempingben állítanánk fel a sátrunkat, de lehet, hogy idén csak az udvarunkig jutunk. Ha így lesz, akkor sem keseredünk el, megrendezzük a „Maradj otthon fesztivált”. A hálózsákos alvás így is kellőképpen ki fog rángatni minket a komfortzónánkból.

És ha már otthon maradunk, nyári, mediterrán hangulatú dalokat hallgatok, na meg a Despacitot orrvérzésig. Hogy minél több érzékszervünkkel magunkba szívhassuk a nyári élményeket, kipróbáljuk, milyen mezítláb sétálni a kertünkben. Gyönyörködni akarok a teraszunkat benépesítő virágokban! Talán idén újra megpróbálkozom egy leanderrel.

Otthon senkinek nem kell megfelelnünk, pont ezért egy kicsit megbolondíthatjuk a külsőnket. Színes tetoválásokat (persze a lemosható verziót) aggatok majd a gyerekeimre, én meg vidám színűre lakkozom a körmöm. Közben színes buborékokat fújunk. Ha kipukkad, kipukkad. Az sem gond.

summer_3.jpg

Kulináris élvezetek

Ha külföldre nem is jutunk el, egy falatnyi Olaszországot belecsempészek a hétköznapjainkba, amikor a paradicsomos fogásokat friss bazsalikommal hintem meg.

A mindennapos menü része lesz a görögdinnye, a sárgabarack, a főtt kukorica, a kovászos uborka. Mentával, citrommal, lime-mal limonádét keverek. Ha elfogy, fröccsöt készítek vagy épp egy napernyős koktélt.

Ráérős hétvégéken nekiállok gyümölcsöt magozni. Addig kavarom a szirupot, míg olyan finom szörpöt vagy lekvárt nem készítek, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk.

A teraszon reggelizünk, délután elnyalunk egy fagyit a cukrászdában, este felé meg felkapcsoljuk a hangulatvilágítást, begyújtjuk a grillt, és finom falatokat sütünk. Persze nem minden nap, hiszen ha így folytatnánk, nyár végére gurulnánk. Elvétve megengedünk magunknak egy-egy vacsorát vagy italt egy étteremben.

Egy kastélyt, egy szuper játszóteret és egy szabadtéri mozit is be kell iktatnunk a nyári terveinkbe. Bár filmet otthon is nézhetünk, van annak egyfajta hangulata, amikor kimozdul az ember, ismerősökbe botlik, a hatalmas vászonra irányítja a figyelmét, egyszóval ingerek érik. Ha mindez egy autós moziban történik, az még rendkívülibb.summer_4.jpg

Azokkal együtt, akiket szeretek

Mivel a járvány miatt csak elvétve találkoztam a rokonaimmal, barátaimmal, itt az ideje bepótolni az elmaradásaim. Egy ovis ballagás már lehetőséget teremtett arra, hogy összegyűljön a nagyobb család, de a távolabbi rokonaim is szeretném viszontlátni. A barátnőimmel egy rövid kirándulást tervezek a közelbe, régen volt már részünk egy igazi, csajos programban. Jó lenne magamhoz ölelni minden szerettem, és egy időkapszulába bezárni a pillanatot! Borongós, nyálkás napokon csak előrántanám, hogy átjárjon az idei nyár emléke. Remélem, lesz miből merítkeznem, ha beköszönt az ősz!

Kép: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

Minden jog fenntartva!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelodosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr8315974948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása